Seneca Resource Recovery is een toonaangevend Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie, handel en internationale export van RDF (Refuse Derived Fuel, brandstoffen op basis van afval).

Seneca - Our Capability - Translated Dutch

Het bedrijf is opgericht in 2010 en biedt een gevarieerd portfolio van hoogwaardige diensten op het gebied van afvalverwerking aan de Carey Group en aan lokale overheden en bedrijven in Zuid-Engeland.

Seneca behoort tegenwoordig tot de grootste RDF-exporteurs van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een stabiele, betrouwbare partner voor de levering van brandstoffen aan een aantal van Europa's grootste EFW-centrales (Energy from Waste, energie uit afval).

Onze langetermijnpartnerschappen voor de levering van EFW stellen ons in staat om zeer efficiënte en duurzame verwerkingsdiensten te verlenen voor gemeentelijke, commerciële/industriële en bouwafvalstromen. Hiermee voorkomen we consistent voor 100% dat deze afvalstromen op een stortplaats eindigen.

Certificeringen

Seneca Resource Recovery is houder van een reeks certificeringen voor zijn productie- en milieumanagementsystemen en vlootactiviteiten.

Onze certificeringen zijn een erkenning van ons vermogen volgens de standaardpraktijk in de sector en opereren binnen de grenzen van de wettelijke naleving. Deze certificeringen geven onze klanten het vertrouwen dat Seneca werkt binnen een vastgesteld kader en voldoet aan de operationele normen die worden verwacht van een toonaangevend recyclingbedrijf.

  • ISO 9001, 1400, 18001 ISO 9001, 1400, 18001
  • Carpet Recycling UK Carpet Recycling UK
  • RDF Industry Group RDF Industry Group
  • Chartered Institute of Waste Management Chartered Institute of Waste Management
  • The Green Compass The Green Compass