Andrew is Seneca Resource Recovery’s Operationeel Manager en beschikt over 20 jaar ervaring. Deze heeft hij opgedaan in operationele management- en productiemanagementfuncties in het VK, Europa en Azië. Hij heeft een unieke kennis vergaard van afval- en recyclingprocessen en is gefocust op een voortdurende verbetering van de operationele efficiëntie van Seneca op locatie en de leveringsprestaties aan klanten.

Andrew is eindverantwoordelijk voor de productie, het transport en de bijbehorende administratieve functies voor de Seneca-productiefaciliteit. Daarnaast beheert hij de interne recyclingbehoeften van de Carey Group.

Andrew Harper

Vraag en antwoord

Seneca kent een open en hardwerkende cultuur. Onze productiefaciliteit is heel anders dan de bouwgerichte activiteiten binnen de rest van de Carey Group. We hebben een beperkt aantal processen die door hun aard vrij repetitief kunnen worden. Daarom werken we hard om het team betrokken en  gemotiveerd te houden, terwijl we zoeken naar manieren om onze processen te verbeteren. Als team waarderen we onze medewerkers en hun feedback op wat wij doen. We hebben een interactieve communicatiestijl, waarbij we regelmatig met alle leden van ons team praten om zakelijke kwesties onder de aandacht te brengen en oplossingen te bespreken. Daarnaast richten we ons ook op het welzijn van onze medewerkers en zorgen we ervoor dat alle medewerkers veilig zijn bij alles wat ze doen.

Bij Seneca zijn we altijd eerlijk tegenover onze klanten. Het is niet altijd wat ze willen horen, maar of ze nu klant of leverancier zijn, het is essentieel om de zaak op de rails te houden. Zelfs bij de moeilijkste kwesties is het beter om situaties te bespreken en een voor beide partijen voordelige oplossing te vinden.

Binnen ons bedrijf zijn er bepaalde zaken die we meten: wat er binnenkomt, wat we nodig hebben om te produceren en de kwaliteit van het benodigde materiaal. We steven ernaar om 4500 ton materiaal per week te verwerken, maar controleren dit dagelijks in lijn met de afgesproken zendingen naar de centrales. We kunnen immers niet meer materiaal binnenhalen dan we kunnen verzenden. Het materiaal dat in de installatie terechtkomt, zorgt voor de omzet. Daarom is dit (naast het zorgen dat de installatie veilig en schoon is) een cruciaal onderdeel van mijn functie.

De industrie wordt steeds concurrerender en veel meer bedrijven proberen te doen wat wij deden toen we begonnen in 2010. Om dit probleem aan te pakken, ontwikkelen we de kwaliteit van het afgewerkte materiaal dat we produceren door meer recyclebare elementen uit het afval te halen en zo een product op maat te maken dat past bij een specifiek type centrale. In wezen bewegen we richting de productie van vaste secundaire brandstoffen. Dit is een droger materiaal, maar het is moeilijker om te produceren. Ter ondersteuning van deze ambitie investeren we daarom ongeveer £500.000 in nieuwe machines.

Enerzijds het in goede banen leiden van de introductie van de nieuwe verdichtingsmachine, die de focus verlegde van RDF-balen naar losse RDF in containers. Anderzijds de ontwikkeling van het voorraadbeheer- en machinecontrolesysteem dat we het afgelopen jaar hebben geïntroduceerd. Machine-informatie wordt nu rechtstreeks in een database opgeslagen en gecontroleerd om terugkerende problemen en reparatietijden vast te stellen. De voorraad van alle verbruiksartikelen en onderdelen wordt in dezelfde database gemonitord. Op het moment dat de voorraad een kritiek punt bereikt, worden de artikelen en onderdelen automatisch bijbesteld.