Kenneth trad in 2012 bij Seneca in dienst als Algemeen Manager en heeft over een periode van 16 jaar in verschillende operationele en managementfuncties uitgebreide kennis en ervaring opgedaan binnen de sector.

Zijn loopbaan begon in Ierland met het coördineren van afvaltransport en -inzameling. In 2010 verhuisde Kenneth naar Engeland om als Algemeen Manager aan de slag te gaan bij een grootschalige afvalverwerkings- en -terugwinningsfabriek.
Gedurende zijn hele carrière ontwikkelde Kenneth een diepgaande ervaring op het gebied van secundaire brandstoffen, waarbij zijn ervaring perfect in lijn is met de vereisten van Seneca. De afgelopen jaren zorgde Kenneth ervoor dat Seneca zijn naam vestigde als een van de toonaangevende RDF-producenten in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zette hij langetermijnpartnerschappen op met Europa's toonaangevende EFW-centrales.

In 2015 werd Kenneth gepromoveerd tot Operationeel Directeur en in 2016 tot Algemeen Directeur.

Kenneth Doran

Vraag en antwoord

Wij waarderen het teambelang en de relatie met onze klanten. Dat staat centraal bij alles wat we doen.

We streven voortdurend verbetering na, dat zit in onze cultuur. We evalueren onze processen voortdurend om deze beter te maken en om onze dienstverlening te verbeteren.

Dat is een basisbedrijfsproces, maar wel een belangrijk aspect. Wij benaderen afvalverwerking en kwaliteit op een voor onze sector onconventionele wijze: wij beschouwen het als een productieproces. Deze gerichte benadering van kwaliteit en efficiëntie stelde ons in staat om een omgeving te creëren die onze klanten uiteindelijk voordelen oplevert en die ons onderscheidt van de concurrentie.

In 2016 werd het mij duidelijk dat de Europese markten voor secundaire brandstoffen waarschijnlijk zouden groeien. Dit zou leiden tot een tekort aan energieterugwinningscapaciteit op de Nederlandse, Scandinavische en Duitse markten. Dit zijn de kernmarkten voor het VK. Het werd duidelijk dat Seneca voor voortdurende groei en ontwikkeling zijn productieprocessen en het brandstofassortiment diende te ontwikkelen en in moest gaan spelen op opkomende markten.

Dat is absoluut de introductie van het containerladingsysteem in onze productievestiging.

Onze partner Twence uitte zijn bezorgdheid over de efficiëntie van het verladingsproces in hun fabriek. Daarnaast gaven ze aan dat de levering van losse RDF in hun opslagbunker de perfecte oplossing zou zijn.

Samen met onze logistieke partner hebben we een oplossing geïnstalleerd: een schuifsysteem op onze locatie. Dit voldeed volledig aan de doelstellingen van Twence en bezorgde Seneca een unieke logistieke oplossing.