Wij hebben ruime ervaring in het leveren van afvalverwerkingsdiensten aan diverse klanten en sectoren. In onze materiaalterugwinningsfabriek (MRF, Materials Recovery Facility) in Wembley (Londen), die een oppervlakte van 12.000 m2 heeft, worden zowel onbehandelde als voorbehandelde afvalstromen met vier specifieke brandstofproductielijnen 24/7 op efficiënte wijze verwerkt.

We voorkomen consistent voor 100% dat de afvalstromen op een stortplaats eindigen en richten ons volledig op het leveren van een betrouwbare service.Als verantwoordelijke afvalverwerker voldoet onze fabriek volledig aan de wettelijke verplichtingen en aan de milieueisen.

We hebben onze processen ontwikkeld en verfijnd om ervoor te zorgen dat onze klanten terecht kunnen bij een efficiënte fabriek die hun afval in ontvangst neemt en verwerkt. Met ons meerfasenproces winnen we materialen zoals hout, metalen, kunststoffen en karton terug voor recycling. Vervolgens produceren we uit de niet-recyclebare materialen kwalitatief hoogwaardige secundaire brandstoffen (RDF), die een duurzaam alternatief vormen voor storten.

Seneca’s RDF-fabriek in Wembley levert onze ophaaldienst van bedrijfsafval echt voordelen op. Onze voertuigen halen 24 uur per dag afval op bij een groot aantal prominente klanten. Het is dus cruciaal dat we 24/7 toegang hebben tot een hoogwaardig stortpunt waar onze chauffeurs hun lading veilig en snel kunnen storten. Het feit dat Seneca ervoor zorgt dat 100% van het afval niet gestort wordt, stelt Simply Waste ook in staat om zijn klanten te ondersteunen bij het realiseren van uitzonderlijke milieuprestaties.

James Capel - Algemeen Directeur, Simply Waste Solutions Ltd